Data actualizării:
Data publicării:

2 avioane și un elicopter, grav avariate la o bază aeriană guvernamentală din Moscova, după un presupus act de sabotaj / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Comisia de investigație a Rusiei desfășoară o anchetă cu privire la un atac de sabotaj, în urma căruia două avioane și un elicopter au fost grav avariate la baza aeriană Chkalovsky din regiunea Moscova, pe 18 septembrie 2023.

Declarația a fost făcută de Direcția Principală de Informații din cadrul Ministerului Ucrainean al Apărării, relatează un corespondent Ukrinform.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, atacul de sabotaj a provocat isterie în rândul oficialilor militari ruși de rang înalt, deoarece baza aeriană Chkalovsky găzduiește avioane guvernamentale, așa-numitele avioane Doomsday și avioane speciale (avioane spion).

„La baza aeriană puternic păzită, persoane neidentificate au plantat explozibili și au aruncat în aer două avioane, An-148 și Il-20 (ambele aparținând regimentului 354 de aviație cu destinație specială) și un elicopter Mi-28H, care obișnuia să fie activ în doborârea de drone de luptă în regiunea Moscovei”, se arată în raport.

Informațiile ucrainene au menționat că avariile produse aeronavelor ar împiedica repararea rapidă a acestora. Explozia a lovit coada elicopterului.

O altă aeronavă An-148, care fusese lângă alte avioane, a suferit avarii minore.

Acum, agențiile ruse caută sabotori și împiedică mass-media să răspândească informații despre incident, a adăugat Direcția Principală de Informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel