2.000 de zboruri au fost anulate în Ajunul Crăciunului din cauza Omicron
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Peste 2.000 de zboruri anulate în lume în ajunul Crăciunului din cauza variantei Omicron.

Companiile aeriene au fost nevoite să anuleze peste 2.000 de zboruri în întreaga lume, dintre care aproape un sfert în Statele Unite, mai ales din cauza variantei Omicron a COVID-19, transmite Agerpres. Potrivit site-ului Flightaware, vineri la ora 15:40 GMT cel puţin 2.116 de zboruri erau anulate, dintre care 499 sunt legate de Statele Unite, fie că sunt internaţionale sau interne. Până joi, 2.231 de zboruri au fost anulate, potrivit sursei citate.

Multe companii au invocat noul val al pandemiei, care afectează în special echipajele, ca fiind una dintre principalele cauze legate de aceste anulări. Conform Flightaware, United Airlines a trebuit să anuleze vineri peste 170 de zboruri sau 9% dintre cele programate.

Planeta se pregătește să petreacă încă un Crăciun pandemic, în al doilea an de pandemie

Miliarde de oameni din întreaga lume se pregătesc vineri de Crăciun, umbrit de explozia variantei Omicron a coronavirusului, care antrenează numeroase restricţii într-un moment în care familiile doresc să se reunească, notează AFP, citat de Agerpres. 

Pentru al doilea an consecutiv, explozia infectărilor cu coronavirus reprezintă un duş rece asupra planurilor de sărbătoare, de la Sidney la Sevilia.

Betleemul, privat de pelerin și turiști de Crăciun

La Betleem, leagănul creştinismului, hotelierii care se aşteptau la un aflux de turişti nu-şi ascund dezamăgirea. După o carantină care s-a întins practic pe parcursul întregului an 2020, Israelul şi-a închis din nou frontierele. La fel ca în 2020, slujba de la miezul nopţii va fi rezervată unui mic cerc de credincioşi, a căror participare s-a stabilit exclusiv pe bază de invitaţie.

În schimb, procesiunea condusă de patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, ar urma să atragă mai multă lume decât anul trecut, graţie unor restricţii mai flexibile.

La Vatican, tradiţionala slujbă de Crăciun va fi ţinută de papa Francisc la ora locală 19:30 (18:30 GMT) în Bazilica Sfântul Petru, precedată de cea de-a opta binecuvântare Urbi et Orbi a Suveranului Pontif de origine argentiniană, în Piaţa Sfântul Petru.

În întreaga lume, deşi în Ţările de Jos a fost instituită carantina, pe Broadway au fost anulate spectacolele de Crăciun şi în Spania a fost reintrodusă obligativitatea purtării măştii în exterior, în general oamenilor le va fi mai uşor să se reunească în comparaţie cu anul trecut.

Milioane de americani se pregătesc de călătorie în întreaga ţară, chiar dacă varianta Omicron se extinde rapid şi a depăşit varianta Delta, iar spitalele duc lipsă de paturi libere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel