VIDEO: 18 morți într-o explozie de cisternă în apropiere de Johannesburg
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Bilanţul exploziei unei cisterne de gaz în apropiere de Johannesburg s-a înrăutăţit.

Bilanţul exploziei unei cisterne de gaz în apropiere de Johannesburg s-a înrăutăţit, crescând la 18 morţi, au anunţat luni autorităţile regionale de sănătate într-un comunicat, conform Agerpres.

Sâmbătă, zece persoane şi-au pierdut viaţa când un camion plin cu gaz a rămas blocat sub un pod din apropierea unui spital din Boksburg, la aproximativ 40 de kilometri est de Johannesburg. Accidentul "a provocat o scurgere şi a condus la această explozie uriaşă care a provocat pagube importante" pe o rază de 500 de metri, se arată în comunicat.

"Alte opt persoane au decedat între timp din cauza arsurilor şi rănilor grave", a adăugat ministerul provincial al sănătăţii. Un precedent bilanţ, anunţat duminică, raportase 15 morţi.



Din cei 18 morţi, nouă lucrau la spitalul Tambo Memorial care a fost lovit de suflul exploziei având ferestre sparte şi tavane prăbuşite. Victimele sunt un şofer al unităţii şi opt asistente.

În total, 37 de persoane la spital, 24 de pacienţi din secţia de urgenţe şi 13 membri ai cadrelor medicale care se aflau pe coridoare şi unii în parcarea spitalului, au suferit grave arsuri, potrivit documentului.

Spitalul rămâne închis până la noi ordine.

Videoclipurile amatorilor care circulă pe reţelele de socializare arată explozia unei mingi de foc uriaşe sub pod. Cisterna, probabil prea înaltă pentru a trece pe sub pod, era plină cu 60.000 de litri de gaz GPL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel