Urmărește emisiunea live
17 percheziţii în București și 3 județe la persoane bănuite de evaziune fiscală şi grup infracţional organizat. Prejudiciul estimat: peste 3,5 milioanelei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Poliţiştii din Dâmboviţa efectuează marţi dimineaţă 17 percheziţii în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Olt, la persoane bănuite de evaziune fiscală, prin ascunderea unor venituri obţinute din tranzacţii cu monede virtuale, şi grup infracţional
Poliţiştii din Dâmboviţa efectuează marţi dimineaţă 17 percheziţii în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Olt, la persoane bănuite de evaziune fiscală, prin ascunderea unor venituri obţinute din tranzacţii cu monede virtuale, şi grup infracţional organizat, prejudiciul fiind de peste 3.500.000 lei
Poliţiştii din Dâmboviţa efectuează marţi dimineaţă 17 percheziţii în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Olt, la persoane bănuite de evaziune fiscală, prin ascunderea unor venituri obţinute din tranzacţii cu monede virtuale, şi grup infracţional organizat, prejudiciul fiind de peste 3.500.000 lei. 

Potrivit IGPR, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa pun în aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 6 în judeţul Dâmboviţa, 9 în municipiul Bucureşti, unul în judeţul Ilfov şi unul în judeţul Olt.

De asemenea, vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Activităţile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 9 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, şi art. 367 din Codul penal.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 - 2022, 19 persoane ar fi constituit sau aderat la un grup infracţional organizat. Acestea ar fi avut ca scop săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prin ascunderea sursei impozabile reprezentată de venituri obţinute din tranzacţii cu monede virtuale, precizează IGPR. Prejudiciul în cauză este de 3.501.974 de lei.

La activităţile desfăşurate participă luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 

Citește și - Doi suspecţi de falsificare de bani şi proxenetism, reţinuţi în Constanța în urma unor percheziţii domiciliare

Două persoane, soţ şi soţie, au fost reţinute pentru falsificare de bani şi punere în circulaţie a acestora, precum şi pentru proxenetism, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Constanţa şi Braşov, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în executare trei mandate de percheziţii domiciliare, dintre care două în judeţul Constanţa şi una în judeţul Braşov, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de monede, punere în circulaţie de monedă contrafăcută şi proxenetism.

'Din cercetări a reieşit că, în perioada martie - august, 2 persoane, un bărbat, de 37 de ani, şi soţia sa, de 28 de ani, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane, prin aceea că le-ar fi găzduit, atât în propria locuinţă, cât şi în mai multe apartamente pe care le-ar fi închiriat, le-ar fi transportat la adresele indicate de clienţi, s-ar fi ocupat de promovarea acestora, ar fi stabilit şi negociat preţurile practicate, astfel obţinând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către acestea', se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate 115 bancnote de 200 de euro contrafăcute (23.000 de euro), 700 de euro, 4.500 de lei, 7 telefoane mobile şi o cartelă SIM, bunuri cu valoare probatorie. Cele două persoane bănuite şi trei tinere au fost conduse la audieri şi, în urma administrării probatoriului, poliţiştii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a suspecţilor. Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel