Data actualizării:
Data publicării:

16 tone de piese auto şi cauciucuri second-hand, oprite la graniţă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un camion plin cu deșeuri auto provenind din Marea Britanie a fost oprit la graniță.

Un camion cu o încărcătură de 16,5 tone de deșeuri, incluzând piese auto și anvelope second-hand, provenind din Marea Britanie, a fost oprit la intrarea în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, conform Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea, citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului emis de ITPF Oradea, polițiștii de frontieră și reprezentanți ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat un control amănunțit pe parcursul ultimelor 24 de ore la intrarea în țară, verificând un camion condus de un cetățean român. Conform documentelor însoțitoare, acest camion transporta piese auto și anvelope second-hand dintr-o companie din Marea Britanie către o firmă din România.

Șoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ceea ce a determinat autoritățile de control să nu permită accesul camionului și încărcăturii în România.

Având suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin din partea reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în realitate camionul transporta 16.532 kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentația necesară, așa cum este prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Ca urmare, autoritățile de control nu au permis camionului să intre pe teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel