16 august, Ziua naţională de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

"Se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor. În semn de conştientizare de către cetăţenii români a violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt supuşi astăzi creştinii în lume, se iluminează în roşu, între orele 20,00 - 24,00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvenul, sediile autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, Arcul de Triumf şi Palatul Mogoşoaia. Cu prilejul acestei zile se pot organiza manifestări publice şi pot avea loc slujbe religioase în locurile în care se desfăşoară evenimente comemorative autorizate, conform legii", se arată în proiect.

Potrivit legii, în semn de conştientizare a violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt supuşi şi astăzi creştinii, se vor ilumina în roşu, între orele 20.00 - 24.00, următoarele clădiri: Parlamentul, Guvernul, sediile autorităţilor publice centrale şi locale, Arcul de Triumf şi Palatul Mogoşoaia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel