1500 de intervenţii ISU miercuri şi 7 mesaje Ro-Alert. Accidentul din Salonta, cel mai complex
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Foto: ISU
Foto: ISU
ISU a intervenit la 1500 de situaţii de urgenţă miercuri, 11 octombrie. De asemenea, au fost emise 7 mesaje Ro-Alert. 

"În cursul zilei de ieri, 11 octombrie, colegii noștri au gestionat 1.500 situații de urgență, de la acordarea măsurilor de prim ajutor pentru cei aflați în dificultate, până la stingerea incendiilor și sprijinul oferit cetățenilor aflați în nevoie.

Cele mai multe solicitări au fost primite de echipajele SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.164 persoane.

Misiuni complexe au fost derulate și de echipajele de stingere care au acționat pentru lichidarea celor 159 de incendii înregistrate la nivel național, 104  intervenții fiind la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), în urma cărora peste 377 ha au fost afectate. 

Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pompierii au gestionat cu promptitudine 174 de situații destinate protecției comunităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 11 persoane aflate în situații critice.

Totodată, echipajele de descarcerare au intervenit în 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor rămase blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere.

Un eveniment complex s-a produs pe raza localității Salonta, DN 79, unde echipajele operative bihorene au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care au fost implicate cinci persoane aflate în două autoturisme. Echipajele de descarcerare alocate la caz au evacuat trei persoane rămase captive în cele două autovehicule avariate, iar echipajele medicale au evaluat persoanele implicate în incidentul rutier și au aplicat manevrele de resuscitare pentru două dintre victime. Din nefericire, cei doi bărbați aflați în stop cardio-respirator nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Celelalte trei persoane rănite au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 7 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea (6 mesaje) privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele BV(1), GJ (2), HR (2) și NT (1)", a transmis ISU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel