15 medici și asistente, condamnați. Au eliberat 1.000 de adeverinţe false şoferilor şi posesorilor de arme
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Medici și asistente, condamnați de Tribunalul Vaslui / Imagine de succo de la Pixabay
Medici și asistente, condamnați de Tribunalul Vaslui / Imagine de succo de la Pixabay
15 medici și asistente au fost condamnați după ce au eliberat 1.000 de adeverințe false șoferilor și posesorilor de arme. 

Magistrații Tribunalului Vaslui au dispus condamnări, după patru ani de cercetări, în cazul a 15 medici și asistente din Vaslui și Bacău. Cadrele medicale au eliberat peste 1.000 de atestări ale stării de sănătate pentru deținătorii de permis de portarmă, dar și viitorii șoferi. 

Sentința Tribunalului Vaslui nu este definitivă.  

Cadre medicale, patroana clinicii, dar și un administrator de școală de șoferi au fost judecați pentru fals, respectiv constituire de grup infracțional organizat. 

Pedeapsa cea mai aspră a primit-o patroana clinicii: 3 ani închisoare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, 60.000 de lei amendă pentru instigare la folosire a instrumentelor false în formă continuată și 3 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, scrie Adevărul

Pentru că în 2020 a fost condamnată pentru trafic de influență la 5 ani, în urma contopirii a rezultat o pedeapsă de 8 ani și 4 luni închisoare. 

În total, magistrații au dispus desființarea a 1.004 fișe medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel