Data publicării:

132 de persoane arestate, după o operaţiune împotriva Ndrangheta

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
O operaţiune de mare anvergură a poliţiei italiene, care a vizat mafia din Calabria, a dus la arestarea a 132 de persoane. 

O operaţiune de mare anvergură a poliţiei care a vizat mafia din Calabria, temuta 'Ndrangheta, a dus la arestarea a 132 de persoane. S-au făcut percheziţii şi au fost confiscate bunuri în opt ţări europene, printre care România, Italia, Germania şi Franţa. La Arad a fost prins şi arestat, miercuri, în cadrul acestei operaţiuni, un italian în vârstă de 21 de ani, membru al organizaţiei mafiote 'Ndrangheta. 

Operaţiunea europeană denumită "Eureka" împotriva clanului 'Ndrangheta, cu aproximativ 150 de percheziţii în opt ţări de pe continent, este, fără îndoială, cea mai mare operaţiune desfăşurată vreodată în Europa împotriva mafiei din Calabria - comentează presa din Peninsulă. În cadrul acestor investigaţii, lansate la nivel european în urmă cu peste 3 ani, procurorii italieni şi belgieni sunt de părere că, între octombrie 2019 şi ianuarie 2022, gruparea a traficat aproape 25 tone de cocaină şi a transportat circa 22 de milioane de euro pe teritoriul Belgiei, Ţărilor de Jos şi în America de Sud. 108 persoane au fost arestate numai în Italia, 12 în Belgia şi în jur de 20, în Germania, pentru asociere la un grup mafiot pentru trafic de droguri, trafic de arme, fraudă fiscală şi spălare de bani. Potrivit Parchetului italian, au mai fost confiscate societăţi şi bunuri imobiliare în valoare de 25 de milioane de euro.

În Germania, procurorii au descoperit o amplă reţea de restaurante, pizzerii, cafenele şi cofetării suspectate ca făcând parte dintr-o operaţiune de spălare de bani. Cocaina sud-americană tranzita în general porturile Gioia Tauro din Calabria şi Anvers din Belgia, dar şi alte porturi din Germania, Spania şi Olanda, datorită unor acorduri încheiate de 'Ndrangheta cu organizaţia criminală columbiană Clan del Golfo şi cu un alt grup criminal de origine albaneză, care acţiona în Ecuador şi în Europa. Anchetatorii au scos, de asemenea, la iveală o propunere de a furniza unei organizaţii paramilitare din Brazilia un container plin de arme de război, prin intermediul unor infractori pakistanezi şi în schimbul transportării unor cantităţi enorme de droguri către portul Gioia Tauro din sudul Peninsulei. 'Ndrangheta este una dintre cele mai puternice grupări mafiote din Italia şi una dintre cele mai mari reţele infracţionale din lume, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel