Data publicării:

1300 de arme, muniţie şi dispozitive explozive, predate în Serbia după atacurile armate de săptămâna trecută. Până la 12 ani de închisoare pentru ameninţări

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sârbii au predat deja 1300 de arme, muniţii şi dispozitive explozive, după intrarea în vigoare a hotărârii privind armele deţinute ilegal. În plus, autorităţile au adoptat o lege care îi va trimite pe sârbi după gratii până la 12 ani pentru ameninţări. 

Locotenent-colonel de poliţie Dejan Milojevic, a declarat că în prima zi după intrarea în vigoare a hotărârii privind armele şi muniţia deţinută ilegal s-au predat benevol 1.300 de arme, 45.600 cartuşe şi 83 de dispozitive explozive. "Aceste cifre reprezintă întreaga cantitate de arme predate, nu numai deţinute ilegal, ci şi legal, precum şi cele care provin după dezbaterea moştenirii" - a declarat Milojevic, adăugând că este mulţumit de modul în care a răspuns populaţia.

"Aştept ca cetăţenii să înţeleagă gravitatea situaţiei după tragediile recente.

Obiectivul Ministerului sârb de Interne este să se reducă numărul armelor deţinute ilegal" - a declarat Milojevic, adăugând că se aşteaptă ca cetăţenii să nu rateze şansa primită de a preda fără niciun fel de consecinţe armele deţinute ilegal.

Milojevic a amintit că până la 8 iunie armele pot fi predate la cea mai apropiată secţie de poliţie, iar după această dată se vor aplica sancţiuni mult mai aspre decât cele prevăzute în prezent, deoarece legea se va modifica, scrie Rador. 

Până la 12 ani de închisoare pentru ameninţări 

 

Şeful Parchetului special pentru Criminalitate din Belgrad, Branko Stamenkovic, a declarat că orice mesaj de ameninţare postat pe reţelele de socializare va fi verificat până la capăt, ceea ce presupune stabilirea locului de emitere, percheziţie şi arestare. "Fără îndoială, un astfel de comportament trebuie oprit" - a declarat Stamenkovic, adăugând că internetul este virtual, dar consecinţele sunt reale.

"Nu acceptaţi persoane dezechilibrate, nu urmăriţi site-uri, anunţuri şi grupuri violente. Nu credeţi că violenţa este bună. Nu conştientizaţi prea târziu, deoarece poate fi dureros" - a transmis Stamenkovic, adăugând că dacă în instanţă se dovedeşte că s-a comis infracţiunea de provocare a unui pericol general, autorul mesajului riscă o pedeapsă de la 2 la 12 la ani de închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel