130 tone de deșeuri au fost oprite să intre în România, la Vama Nădlac II / GALERIE FOTO
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 18 iun 2021, 11:02
WhatsApp
Opt automarfare încărcate cu 130 de tone de deșeuri au fost oprite să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Poliţiştii de frontieră arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis intrarea în ţară a opt mijloace de transport încărcate cu peste 130.000 de kilograme de deșeuri, constând în haine şi mobilier second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale, transmite Poliția de Frontieră într-un comunicat. 

Românii aduceau deșeurile din Cehia, Germania și Austria

Ieri, 17 iunie, a fost efectuat controlul specific asupra a opt automarfare conduse de cetățeni români care, conform documentelor, transportau haine second hand și mobilier. Marfa provenea de la societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria.

'În data de 17.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a opt automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand şi mobilier de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.', precizează Poliția de Frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

G Ad:

Hainele second hand și mobilierul, într-o stare avansată de degradare

Astfel, s-a descoperit că hainele second hand și mobilierul se aflau într-o stare avansată de degradare, fiind mai degrabă deșeuri. Șoferii nu au prezentat documentația necesară pentru cele 130 tone de deșeuri și s-a dispus nepermiterea intrării în țară a acestora. 

'În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand și mobilier într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele opt vehicule erau transportate 130.588 de kilograme de deşeuri.

În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.', încheie comunicatul.

Peste 33 tone de deșeuri au fost descoperite la Teleorman, Dolj și Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, Dolj și Călărași, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei ansambluri rutiere, cantitatea de 33.160 kilograme deșeuri din materiale textile, sticlă și aluminiu, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare. (Citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro