Urmărește emisiunea live
”13 parlamentari vs. o agenţie de publicitate”. Pavel Popescu (PNL): Cer scuze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pavel Popescu
Pavel Popescu
Pavel Popescu (PNL) a spus că nu s-a aflat printre cei 13 parlamentari care au depus plângere privind clipul ”Copiii referendumului“ prin care agenţia a îndemnat la boicotul referendumului pentru familia tradiţională.

Cu toate acestea, parlamentarul a semnat, dar nu a știut pentru ce își dă iscălitura. Amintim că directorul agenţiei de publicitate Papaya Advertising, Robert Tiderle, va fi audiat la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale.

”Îmi cer scuze public pentru greșeala pe care am făcut-o susținând, prin semnătură, un demers de care nu am știut și anunț că îmi retrag semnătura. Mi s-a cerut semnătura pentru o întrebare, nu pentru o plângere. Eu nu am semnat nici o plângere. Vorbesc de - intrebarea adresată Autorității pentru Protecția Copilului privind Clipul "Copiii referendumului" realizat de Papaya Advertising.

În Parlament există o cutumă: când unul din parlamentari inițiază un proiect de lege, o întrebare, interpelare ș.a..m.d., solicită și sprijinul altor colegi pentru susținerea demersului lui. Asta mi s-a întâmplat în acest caz, mi s-a cerut semnătura de către un coleg PNL, iar eu am semnat luând de bun ce mi s-a spus pe holul Parlamentului și anume că este vorba despre o inițiativă privind apărarea drepturilor minorilor în filmări destinate difuzării în spațiul public. Astăzi constat că am fost dus în eroare și m-am trezit în mijlocul unui scandal pe seama unui clip publicitar despre referendumul din 6-7 octombrie de care nu am avut habar până în urmă cu câteva ore.

Pe scurt, așa-zisa inițiativă care era, de fapt, o întrebare despre care repet: nu am avut știință, sună așa "există acordul părinților copiilor care participă în acel clip?" era adresată Autorității pentru Protecția Copilului. In această dimineață am discutat cu domnul Robert Tiderle, directorul Agenției Papaya Advertising și iată ce am aflat: "la data când Autoritatea pentru Protecția Copilului a primit întrebarea avea dosarele complete semnate de părinții copiilor cu acordul de participare la filmarea clipului. Așadar, singurul lucru pe care această instituție îl avea de făcut era să dea un răspuns întrebării primite de la Parlament și să spună atât: există acordul tuturor părinților." Autoritatea pentru Protecția Copilului a sesizat însă Poliția ceea ce eu socotesc că e un abuz pe care îl condamn ferm și care abuz a condus la interogarea domnului Robert Tiderle și, probabil, a părinților copiilor care apar în acel clip.

Mă simt vinovat pentru că am semnat ca primarul fără să verific cu atenție ce anume semnez și îmi asum asta, dar când mi s-a solicitat semnătura am fost încredințat că este vorba despre susținerea unei întrebări sau a unei inițiative legislative care avea ca scop protecția minorilor în ceea ce privește apariția lor în materiale audio-vizuale în spațiul public. Deh, încrederea nu e de dat oricui!

Pe viitor și tata dacă îmi va cere o semnătură am să verific de două ori înainte de-a semna!”, a fost mesajul lui Pavel Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel