11 oameni au murit loviți de un fulger, în timp ce își făceau selfie-uri, în India
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
11 oameni au murit loviți de un fulger, în timp ce își făceau selfie-uri, în India / Foto: Pixabay
11 oameni au murit loviți de un fulger, în timp ce își făceau selfie-uri, în India / Foto: Pixabay
Cel puţin 69 de persoane au murit lovite de fulger în India, 11 dintre ele pierzându-şi viaţa în timp ce îşi făceau selfie-uri.

Cel puţin 69 de persoane au murit lovite de fulger în India, 11 dintre ele pierzându-şi viaţa în timp ce îşi făceau selfie-uri, în contextul în care ţara se confruntă în această perioadă cu furtuni musonice, a anunţat luni poliţia, relatează  Agerpres, citând dpa.

42 de persoane au murit în Uttar Pradesh, în timp ce alte 20 au murit duminică în Rajasthan, ambele state din nordul Indiei.

Fulgerul a lovit un turn în care se aflau zeci de turiști



Unsprezece persoane au fost lovite de fulger în timp ce făceau selfie-uri în ploaie într-un turn de veghe la Fortul Amer, datând din secolul al XII-lea, în Jaipur, capitala statului Rajasthan, a anunţat ofiţerul de poliţie Vishnu Khatri.

Aproximativ 30 de persoane se aflau în turn şi într-o zonă din apropiere când s-a produs incidentul, fulgerele determinându-i pe unii dintre ei să sară din turn.

"Oamenii se aflau duminică în turn îşi făceau selfie-uri fără să le pese de vremea nefavorabile. Peste 20 de persoane rănite au fost spitalizate.", a adăugat el.

Alți șapte copii, morți după ce au fost loviți de fulger



În afară de incidentul de la Fortul Amer, alte nouă persoane au murit lovite de fulger în statul Rajasthan, şapte dintre ele fiind copii, au declarat oficiali locali.

În Uttar Pradesh, 42 de persoane, în mare parte fermieri sau persoane fără adăpost, au murit în incidente similare, a afirmat un oficial din cadrul Departamentului pentru gestionarea dezastrelor. Alte şapte au murit lovite de fulger în statul Madhya Pradesh, din centrul ţării.

VEZI ȘI: Incendiu la acoperişul unui bloc din Câmpina, produs de un trăsnet

Alertă de furtuni puternice în India



Premierul indian Narendra Modi şi-a exprimat regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti, iar autorităţile statale au anunţat despăgubiri pentru familiile victimelor şi a celor răniţi.

Furtuni puternice însoţite de fulgere sunt frecvente în India în timpul sezonului musonic care durează din iunie până în septembrie. Biroul meteo a prognozat mai multe furtuni pentru India în zilele următoare.

VEZI ȘI: Bărbat lovit de fulger în Neamț. A murit pe loc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel