109 animale vii au fost găsite în valizele a două femei la un control în aeroport
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter
Sursa foto Twitter
Cele două femei încercau să se îmbarce într-un zbor Thai Airways către India și au apărut suspiciuni în urma a ceea ce trebuia să fie o inspecție de rutină cu raze X.

Două femei au fost arestate după ce au încercat să scoată ilegal 109 animale vii din Thailanda în bagajele lor.  În urma controalelor ofițerii au descoperit în valizele lor 35 de țestoase, 50 de cameleoni, 20 de șerpi, doi porci spinoși albi și doi armadillos.

Ambele femei au fost arestate și acuzate de încălcarea Legii Thailandei privind conservarea și protecția vieții sălbatice, a Legii vamale și a Legii privind epidemia animalelor.

Incidentul a avut loc luni pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, potrivit Sky News.

Potrivit Traffic, o organizație neguvernamentală care monitorizează comerțul cu animale sălbatice, astfel de incidente reprezintă o problemă ”gravă și în creștere”.

”Traficul de animale este al patrulea cel mai mare comerț ilegal la nivel mondial după traficul de arme, droguri și ființe umane și are legături frecvente cu alte forme de infracțiuni grave, cum ar fi frauda, ​​spălarea banilor și corupția”, a avertizat un raport d, emis de Traffic în martie 2022.

Motivațiile comune pentru contrabanda cu animale sălbatice includ utilizarea lor pentru alimente, medicamente tradiționale, artefacte, modă și animale de companie exotice.

Între 2011 și 2020, cercetările Traffic susțin că peste 70.000 de animale sălbatice - inclusiv părți ale corpului sau derivate ale acestora - au fost descoperite pe aeroporturile indiene.

Citește și...

Un șarpe cu două capete a fost descoperit în grădina unui bărbat

Animalele care se nasc cu două sau mai multe capete au o afecțiune numită policefalie, care este mai frecventă la reptile decât la mamifere. O posibilă cauză a acestei afecțiuni este dacă embrionul nu completează în întregime o diviziune. Alternativ, doi embrioni separați se pot fuziona împreună incomplet, potrivit Newsweek.

O lucrare din 2013 din Journal of Comparative Pathology a constatat că dintr-un eșantion de 4.087 pui de viperă, doar trei au eclozat cu două capete.

Șarpele,  care s-a dovedit a fi o specie inofensivă a fost prins de către un salvator de șerpi în grădina unui bărbat care locuiește în Ndwedwe, un oraș la nord de Durban.

”A fost o priveliște atât de ciudată să văd acest șarpe deformat”, a spus Evans într-o postare pe Facebook.

”A fost destul de interesant să vezi cum se mișcă. Uneori, capetele încercau să meargă în direcții opuse unul față de celălalt, alteori, se sprijinea un cap pe celălalt. Acesta părea cel mai eficient mod de a se deplasa”, a declarat acesta.

Animalele cu policefalie nu supraviețuiesc pentru mult timp, în funcție de gradul în care cele două capete sunt despărțite. Două capete cu două stomacuri diferite au mai multe șanse să se lupte pentru pradă și să moară de foame decât dacă șarpele are doar un stomac. Cu toate acestea, un organ care lucrează peste două corpuri va pune animalul sub un stres nejustificat, ceea ce îi poate reduce durata de viață.

Potrivit lui Evans, șarpele cu două capete este acum în siguranță beneficiind de îngrijire profesională.

Citește mai mult AICI.

VIDEO - Copil de 2 ani, filmat de tatăl său în timp ce târăște un PITON viu pe iarbă

Un copil de doi ani a fost filmat în timp ce trăgea un piton viu pe iarbă, încercând să-l scoată din grădină. Micuțul este chiar fiul celebrului prezentator TV din Australia, Matt Wright, cel care se luptă cu crocodilii. El și-a filmat fiul în timp ce voia să scoată din curte un piton lung de doi metri, scrie The Independent.

Copilul a apucat curajos șarpele cu ambele mâini și a început să tragă de el pentru a-l duce în iarbă. Matt Wright stătea lângă el și îl încuraja, în timp ce filma totul. Acesta l-a sfătuit totuși pe micuț să stea departe de capul pitonului. Din fericire micuțul nu a pățit nimic, dar pitonul l-a fi putut mușca și chiar doborî cu ușurință. 

O tânără a dat nas în nas cu un șarpe uriaș pe rafturile unui supermarket din Sydney. Clienții au fost îngroziți

Un drum la supermarketul din apropiere s-a transformat pentru o tânără într-o adevărată aventură. Pe unul dintre rafturile magazinului, un piton de dimensiuni considerabile își făcea veacul.

Helaina Alati, în vârstă de 25 de ani a zărit șarpele de 3 metri care se târa pe rafturile cu condimente supermarketului. Supermarketul Woolworths se află la marginea unei așezări cu vegetație deasă, în partea de nord-est a orașului Sydney. Din fericire pentru reptilă și ceilalți clienți, Alati este salvator de animale din fauna sălbatică a Australiei și este obișnuită cu șerpii. 

„Mi-am întors capul și șarpele era la aproximativ 20 de centimetri distanță de fața mea, uitându-se la mine”, a spus Alati. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel