Data publicării:

102 ani de la Bătălia de la Mărăşeşti. Leş: Mă înclin cu recunoştinţă în faţa eroilor din Primul Război Mondial

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a transmis un mesaj, marţi, cu prilejul împlinirii a 102 ani de la Bătălia de la Mărăşeşti, în care a adus un omagiu ostaşilor români care "s-au jertfit în numele apărării valorilor sacre ale umanităţii".

Ministrul a scris, pe Facebook, că Bătălia de la Mărăşeşti a reprezentat un episod "crucial" al istoriei României.

"Mă înclin cu recunoştinţă în faţa eroilor din Primul Război Mondial, ce astăzi îşi odihnesc somnul de veci în cimitirele militare din ţară şi din afara graniţelor ei, căzuţi pe câmpurile de onoare pentru apărarea Patriei, întregirea Ţării şi păstrarea fiinţei Neamului Românesc şi aduc un sincer omagiu ostaşilor care s-au jertfit în numele apărării valorilor sacre ale umanităţii. Glorie eternă ostaşilor români!", a afirmat Gabriel Leş.

Potrivit ministrului, în vara anului 1917 s-au scris pagini de glorie şi eroism cu sângele militarilor români, "o jertfă istorică într-un moment de răscruce din campaniile Primului Război Mondial". "La Mărăşeşti, s-a auzit celebra deviză: Pe aici nu se trece! Şi nu s-a trecut. Bătălia de la Mărăşeşti, desfăşurată în perioada 6 august - 3 septembrie 1917, a fost cea mai importantă operaţiune militară desfăşurată de armata română în timpul Primului Război Mondial, ce a schimbat soarta întregului război de reîntregire naţională prin victoriile obţinute pe linia frontului Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz", a completat Leş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel