Data actualizării:
Data publicării:

100.000 de dolari, găsiți în rucsacul unei femei care voia să intre din Ucraina pe la vama Siret

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
100.000 de dolari. FOTO: Facebook @Poliţia de Frontieră, Sighetu Marmației
100.000 de dolari. FOTO: Facebook @Poliţia de Frontieră, Sighetu Marmației
O femeie prinsă cu 100.000 de dolari în rucsac, la numai 50 de metri de granița cu Ucraina.

O persoană cu dublă cetățenie, română și ucraineană, a fost depistată, marţi, cu 100.000 de dolari pe care-i transporta într-un rucsac în timp ce se deplasa pedestru dinspre frontieră spre oraşul Siret, a informat purtătorul de cuvânt ITPF Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, notează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, marţi, în jurul orei 11,00, pe timpul misiunii de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a identificat, pe comunicaţia ce face legătura cu oraşul Siret, la aproximativ 50 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, o femeie cu dublă cetăţenie ucraineano-română, care călătorea pe jos.

”Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, poliţiştii de frontieră au oprit persoana în cauză şi au efectuat verificări suplimentare.

Poliţiştii de frontieră au descoperit că în rucsac femeia avea 100.000 de dolari”, se mai arată în comunicatul celor de la ITPF Sighetu Marmației.

Sursa citată a precizat că femeia, în vârstă de 47 de ani, le-a declarat poliţiştilor de frontieră că banii îi aparţin, dar nu deţine dovada declarării în vamă.

”În baza articolului 17, alin. 2 din Legea 86/2006, modificată prin OUG 54/2010, persoana în cauză şi suma în valută au fost preluate de către lucrători Biroul Vamal Siret, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanții punctul de trecere vamală Sighetu Marmației.

Citește și: „Corupție fără precedent” în Ucraina. Antreprenorii avertizează că hoția dăunează capacităților defensive în fața Rusiei și îi cer lui Zelenski să intervină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel