10 remedii pentru anxietate. Dr. Mihail Pautov: Încearcă-le înainte de a lua anxiolitice
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 23 sep 2022, 21:41
WhatsApp
10 remedii pentru anxietate. Dr. Mihail Pautov Încearcă-le înainte de a lua anxiolitice / Foto: Pixabay, de Love Art. Live Art
10 remedii pentru anxietate. Dr. Mihail Pautov Încearcă-le înainte de a lua anxiolitice / Foto: Pixabay, de Love Art. Live Art
În articol găsești 10 remedii pentru anxietate, recomandate de medicul Mihail Pautov.

Medicul Mihail Pautov recomandă 10 remedii pentru anxietate. Pentru a-l găsi pe cel potrivit este necesar ca mai întâi să afli cauza posibilă a anxietății.

"Aceste remedii există, în măsură în care putem găsi una dintre cauzele de mai jos care pot duce la anxietate. Încearcă-le înainte de a lua anxiolitice, sau, poate, pentru a scapă de anxiolitice.

Cum să scapi / să reduci anxietatea căutând una dintre posibilele cauze:

1. Glicemie scăzută, hipoglicemia - când ai puțin zahăr în sânge - poate duce la anxietate; asta pățesc mereu când mănânc ceva intens procesat cu mulți carbohidrați simpli - glicemia îmi crește apoi scade mult - la nivele mici ale glicemiei apare surescitarea, nervozitatea și anxietatea; ține-ți glicemiile sub control prin ceea ce mănânci.

2. Anemia - dacă ai Hb mică - e bine să o corectezi - pentru asta e bine să faci o analiză simplă - hemoleucogramă - care să fie interpretată de un medic- și dacă ești anemic, corectează acea anemie - astfel, posibil, îți vei corectă și anxietățile.

3. Fier - carență de fier este cea mai frecvența cauza a anemiei - o vezi pe analize și o corectezi, fie prin stil de viață, fie prin suplimente medicale, sau prin ambele; Carență de fier se poate vedea și ea pe analize simple, cum este hemoleucogramă, prin numărul de eritrocite, dimensiunea lor, hematocric ( totalitatea de celule din sânge că și procent) și concentrația de Hb ( câtă Hb cară după el un eritrocit).

4. Hipotiroidism - adică puțini hormoni tiroidieni - una din cele mai frecvente și subdiagnosticate patologii endocrine - cauza a anxietății cronice; Analize de sânge - TSH mare, T3 T4 mici și consult la endocrinolog cu substituție de hormoni tiroidieni; (e păcat să iei anxiolitice pentru un hipotiroidism nediagnosticat, când poți corectă hipotiroidismul și renunță la anxiolotice).

5. Redu mâncarea procesată - dacă e la pungă și are mult zahăr, conservanți și coloranți - nu e bun - fă-ți pachet de acasă cu fructe și legume și mănâncă mâncare integrală - așa cum crește ea - cu cât mai puțină procesare;

6. Scoate selectiv din alimentație: coloranți , gluten , îndulcitor artificial cum e aspartame - aceștia pot interacționa negativ cu microbiomul tău - iar asta poate fi o cauza a anxietății;

7. Nu mânca timp de o luna: pâine, făînă albă, zahăr, siropuri, prăjituri, orez și cartofi, covrigi; zahărul în exces îi poate face rău creierului tău, te poate duce în acele hipoglicemii de care am vorbit mai sus și poate interacționa negativ metabolic, direct în creier.

8. Renunță complet la gluten pentru o luna - glutenul conține exorfine - substanțe care acționează că niște hormoni atunci când sunt absorbiți, din greșeală, de intestinele tale.

9. Meditează, roagă-te, fă exerciții de respirație regulat - nu au efecte adverse și te pot ajută enorm; posibil că fix de asta să aibă nevoie creierul tău, iar beneficiile există indiferent dacă te rogi la ceva real sau nu ( înțelegeți voi).

10. Exercițiu simplu de respirație pe care s- l faci constant: 4-4-8 ( 4 secunde inspiri, 4 secunde ții respirația, 8 secunde expiri).În paralel, recomand cu căldură, pentru cei cu anxietăți care dor, care te fac nefuncțional, terapie și psihiatru care să curme suferință. Anxietatea poate avea, deseori, cauze psihologice, traume din copilărie, etc, iar cei doi de mai sus te pot ajută cu ele. Cele 10 reguli însă nu au efecte adverse negative și, probabil, ai preferă să elimini orice cauza funcțională a anxietății înainte de a lua pastile ( bune și ele, dar cu efecte adverse)Ai grijă de ține și fă alegeri corecte!", a scris medicul Mihail Pautov pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?