10 mai înseamnă, la Londra, ,,Arhitectură şi Regalitate”
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
În 10 mai, vechea sărbătoarea națională a Regatului României, se deschide, la Institutul Cultural Român din Londra, expoziția  Arhitectură și regalitate , dedicată capodoperelor arhitecturale create  sub patronajul Familiei Regale române , clădiri superbe și pline de istorie, care au schimbat pentru totdeauna peisajului urbanistic al României.

Vernisajul este precedat de o conversație cu profesorii Augustin Ioan şi Marius Marcu-Lapadat de la Universitatea „Ion Mincu” din București despre contextul istoric și estetic care a făcut posibilă ridicarea acestor edificii, precum și despre importanța lor culturală și relevanța lor contemporană.

Pentru ca publicul britanic să înțeleagă mai bine vocația arhitecturală a regilor României, seara va fi completată cu prezentarea documentarului Reședințe ale Regalității Române (2016) al academicianului Răzvan Theodorescu (produs de Acron Creative), o incursiune captivantă și revelatorie în istoria reşedinţelor suveranilor români. 

Arhitectură şi Regalitate este o expoziție concepută de către de acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan şi prof. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat și realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție – Creart. A fost prezentată publicului pentru prima oară la Castelul Pelișor din Sinaia, în prezenţa A.S.R. Principesa Elena a României.

La ICR Londra, expoziţia va rămâne deschisă până în 9 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel