Deși majoritatea produselor alimentare sunt perisabile, există totuși și o categorie de alimente care nu expiră niciodată, conform mentalfloss.com.
Orezul
Indiferent că este alb, cu bob lung sau scurt, basmati ori sălbatic, orezul nu se strică niciodată. Este bine însă a se păstra vidat, pentru a ține insectele la o parte.
Mierea
Îşi poate schimba culoarea şi se poate zaharisi, dar mierea este bună pentru consum chiar şi după sute de ani, dacă este păstrată cum trebuie.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul și textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de către albine.
Culoarea obișnuită a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la roșu închis și chiar negru.
Sarea
Fie că e sare de masă, sare kosher, sare de mare, sarea poate fi folosită fără probleme dacă e ținută departe de umezeală. Iar că să nu se umezească poți adăuga în recipientul de depozitare boabe de orez.
Sosul de soia
Dacă sticla în care este depozitat nu a fost deschisă niciodată, sosul de soia este valabil la nesfârşit. În schimb, atunci când recipientul a fost deschis, sosul de soia are o valabilitate destul de scurtă.
Zaharul
La fel ca sarea, zahărul poate rezista oricât, mai ales dacă stă departe de umezeală și de căldură. Și nu vorbim doar despre zahărul pur, ci despre toate formele lui: zahăr granulat, zahăr brun, zahăr pudră, cuburi de zahăr.
Boabele de fasole
Boabele de fasole uscată expiră în aproximativ 30 de ani dacă sunt depozitate la temperatura camerei și în recipiente închise.
Siropul de arțar
Siropul de arțar care nu a fost desfăcut poate rezista sute de ani, potivit Asociației . După desfacere, este indicat să îl pătrăm la frigirer și rămâne valabil timp de câțiva ani.
Laptele praf
Laptele praf este un aliment procesat și poate fi păstrat mult timp într-un recipient. Acesta nu-și pierde proprietățile nutriționale dacă este păstrat etanș, fără a intra în contact cu aerul.
Bauturile tari
Alcoolul tare nu expiră niciodată. Dacă deschidem o sticlă, iși poate pierde puțin din aromă, însă tăria va rămâne neschimbată.
Pastrama
Rețetele originale au inclus carnea uscată de la animalele de vânat mari, cum ar fi elan sau bivol, care a fost măcinată și amestecată cu fructe de padure și grăsime topită. Astăzi, rețetele pentru pastramă sunt adesea modificate, având în vedere preocupările legate de siguranța alimentelor, deci, e posibil ca termenul de valabilitate să aibă de suferit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008