Data publicării:

1 miliard de euro pentru digitalizarea statului, bani din PNRR. Ministrul Bogdan Ivan, informație în premieră! / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a vorbit despre banii alocați prin PNRR pentru digitalizarea instituțiilor statului.

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a fost invitat la DC News, la emisiunea D'Economic News, cu Alex Vlădescu, unde a vorbit despre fondurile prin PNRR prin care instituțiile statului vor fi digitalizate.

„Este o veste pe care o dau în premieră! 524 de milioane de euro pentru migrarea a 30 de baze de date ale Statului Român în cloud-ul guvernamental, pentru autorizarea lor, pentru securitatea lor cibernetică și automat pentru completarea a 20 de evenimente de viață care vor putea să fie făcute direct, din câteva click-uri pe calculator sau touch-uri pe telefonul mobil. La finalul lunii septembrie vor fi deschise apelurile pentru acele agenții guvernamentale sau ministere care să aplice pentru upgrade-ul bazelor de date, ca să putem să le aducem la nivelul anului 2024 și apoi să le interconectăm și să le migrăm în cloud-ul guvernamental“, a spus ministrul Bogdan Ivan.

„30 de milioane de euro pentru cloud-ul guvernamental, care vin din PNRR“, a punctat Alex Vlădescu.

„Nu! 524 de milioane! Pe de o parte pentru tot ce înseamnă migrare și încă 530 de milioane de euro pentru tot ce înseamnă cloud guvernamental. Totul din PNRR“, a spus ministrul.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  ”Nu mai merge”. Miniștrii bat palma pentru digitalizare, dar funcționarii care plimbă hârtii nu se mișcă! Dezvăluirile făcute de ministrul Bogdan Ivan: Promisiune în direct

„Banii ăștia îi vom primi, indiferent de ordonanța austerității?“, a întrebat Alex Vlădescu.

„Nu are legătură! Vorbim despre eficiență, despre bani care sunt angajați deja de Statul Român. În cazul cloud-ului guvernamental clasic vorbim despre 13 achiziții publice dintre care 6 sunt deja în derulare, iar 5 urmează să fie publicate în septembrie, iar alte 2 două până la finalul anului.

Cu acei 524 de milioane de euro, prin care 30 de baze mari vor primi bani pentru a fi aduse ca tehnologie la anul 2024, vor fi aduse în maxim 2 ani“, a spus ministrul.

„Deci 1 miliard de euro din PNRR“, a adăugat jurnalistul Alex Vlădescu.

„În această etapă“, a replicat ministrul.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Culmea digitalizării la Ministerul… Digitalizării! Bogdan Ivan: Avem doar 3 IT-iști / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel