1 Decembrie. Scrisori de pe front. Mihaela Rădescu: Oamenii s-au îngrozit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Scrisori - imagine ilustrativă
Scrisori - imagine ilustrativă
De 1 Decembrie, la 100 de ani de la Marea Unirea, actrița Mihaela Rădescu a vorbit, într-un interviu pentru DCNews , despre un spectacol inedit, în care vor fi prezentate scrisorile militarilor români de pe front. După cum afirmă chiar aceasta, este vorba despre un "alt tip de emoţie" şi o pregătire deosebită.

"Este un spectacol inedit. Începe cu o lectură cu fragmente din jurnalul sublocotenentului Ion Marinescu şi se continuă cu un performance, coordonat de Florin Fieroiu şi supervizat de regizorul Vlad Massaci. S-a născut un spectacol simplu, uman, care vorbește despre oamenii care au luptat, au suferit, s-au temut, s-au îngrozit, care nu au mâncat, care au fost răniţi", spune actriţa.

Mihaela Rădescu a vorbit şi despre ce presupune performance-ul și pregătirea pentru acest tip de spectacol.

"Totul este pus în estetica performance-ului. Nu sunt pricepută la teorie, dar am lucrat cu Vlad şi cu Florin în zona corporalităţii. Am avut repetiţii tip atelier, să ne descoperim corpurile noastre în condiţii limită. Scrisorile se vor regăsi în situaţiile şi condiţiile în care existăm noi ca actori, în scenă. De exemplu, este un moment în care este bandajat un rănit de pe front. Durează cât poate duce actorul în clipa aia această acţiune, punându-se în situaţia de a-şi bandaja propriul coleg. Este un alt tip de emoţie care se naşte.", a mai spus actriţa Mihaela Rădescu.

Interviul complet în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel