1 Decembrie protest. Lovitură pentru stradă. Iohannis, mesaj cu subînțeles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Iohannis
Iohannis
Klaus Iohannis pare că dă o lovitură protestatarilor, nu doar PSD-ului. 

”Și sărbătorile naționale trebuie respectate așa cum se cuvinte. Nu cred că românii au nevoie de acest circ de remaniere acum înainte de sărbătoarea națională. Haideți să sărbătorim Centenarul așa cum se cuvine, după care putem să revenim la circul de zi cu zi”, a zis Klaus Iohannis. Astfel, președintele a subliniat nu va exista nicio schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului.

Dar oare acest mesaj este valabil pentru toți românii, inclusiv pentru protestatarii care sunt de serviciu pe 1 Decembrie, în Piața Victoriei? Celebra Angi Șerban spunea că va merge, de Ziua Națională, în Piața Victoriei ca să apare România.

"Puțini știu că sunt născută pe 1 Decembrie! La fel de puțini ştiu că este al doilea an când îmi sărbătoresc ziua stând în stradă pentru țara mea. De ziua mea şi de ziua patriei mele voi fi în Piața Victoriei! Tu ce faci de 1 Decembrie?", a scris Angi Șerban pe Facebook.

Da, are multă logică mesajul. Țara nu poate fi salvată de oamenii răi, votați de popor, decât pe 1 Decembrie, nicio zi mai devreme, nicio zi mai târziu. Ar fi fost un moment bun pentru dialog, împăcare. Pentru ură se putea găsi orice altă zi.

Corupția Ucide vrea proteste masive în toată țara

Corupția Ucide anunță proteste mari în toate orașele României. De 1 Decembrie. Ziua Națională a României. De Centenar.

”De 1 Decembrie, noi credem ca există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, așa cheamă Corupția Ucide, la luptă, oamenii de Centenar.

Totul se rezumă la Dragnea. Nu putem amâna circul cu o zi, pancartele cu mesaje jignitoare, tăvelile prin Piața Victoriei și  violențele verbale? Dacă și președintele Klaus Iohannis a spus că sărbătorile naționale trebuie respectate așa cum se cuvinte...

”Haideți să sărbătorim Centenarul așa cum se cuvine, după care putem să revenim la circul de zi cu zi”. 

Și poate că Iohannis nu dă neapărat o lovitură, dar măcar o lecție. Întrebarea e dacă are cine s-o priceapă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel