1 Decembrie. Evenimente organizate de Ziua Națională
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
1-decembrie-2012-51
1-decembrie-2012-51

1 Decembrie. Zi importantă pentru toți românii! Duminică, pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională, se împlinesc 95 de ani de la Unire. Cu această ocazie, Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniul Turistic, organizează o serie de activități festive pentru a marca Ziua Națională a României.

În București, cetățenii sunt invitațI să participe la evenimente foarte speciale organizate pe data de 1 Decembrie.

Parada militară în Piața Arcului de Triumf

Parada militară care se va desfășura în București, cu ocazia Zilei Naționale a României, începe la ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf. Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa la defilare. Acestora li se vor adăuga aproximativ 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii. Va fi cea mai fastuoasă paradă militaradin ultimii 20 de ani.

VEZI ȘI: 1 Decembrie, Ziua Națională. Programul defilării, minut cu minut

Palatul Victoria

Tot duminică, 1 Decembrie, la Palatul Victoria se va desfăşura a doua ediţie a Zilei Porţilor Deschise. Clădirea Guvernului României va fi deschisă publicului în intervalul orar 9.00-15.00, urmând ca, la ora 10.00, primul-ministru Victor Ponta să participe la ceremonia dezvelirii Drapelului Naţional, cu o suprafaţă de 14.000 mp, instalat pe frontispiciul Palatului Victoria.

Camera Deputaților

De asemenea, și Camera Deputaţilor organizează, în 1 Decembrie, Ziua Porţilor Deschise la Palatul Parlamentului, cu acest prilej urmând să fie împodobiţi doi brazi de Crăciun şi să fie lansat un foc de artificii. Palatul Parlamentului va putea fi vizitat între orele 10.00 și 18.00.

Arcul de Triumf

În plus, Arcul de Triumf va putea fi vizitat gratuit de toți românii, cu mic cu mare, duminică, 1 Decembrie 2013, între orele 12.00 și 20.00. Cu prilejul oferit de aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire, oamenii vor putea viziona în Arcul de Triumf mai multe expoziții:   „95 de ani de la Marea Unire",  „Marele Război al Reîntregirii Neamului" (fotografie şi film), „Heraldica Marilor Familii Boiereşti" (efigii din bronz, fotografii),  „Arcul de Triumf in Imagini" (fotografii, machete),  „Marea Unire de la 1918" (coroanele şi sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii).

Salonul Regal din Gara de Nord

Tot pe data 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, bucureștenii vor putea lua parte și la inaugurarea Salonului Regal din Gara de Nord, salon restaurat în forma din vremea Regelui Carol I. Principesa Margareta şi principele Radu vor efectua, duminică, de Ziua Naţională, un drum simbolic cu trenul regal, urmând să ajungă în Gara de Nord la ora 15.45, după care vor participa la ceremonia de inaugurare a Salonului Regal.

Spre sfârșitul zilei de 1 Decembrie, va fi o manifestație organizată de MApN. Începând cu ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - B-dul Regina Elisabeta - B-dul Eroilor Sanitari - Şoseaua Cotroceni - B-dul Iuliu Maniu - B-dul Vasile Milea - B-dul Timişoara, scrie Ziuanews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel