1 Decembrie. Dăncilă, la recepția de la Cotroceni. Chirieac, reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Conform unei decizii de ultimă oră, prim ministrul Viorica Dăncilă va onora invitația președintelui Klaus Iohannis de a lua oarte la recepția prilejuită de Ziua Națională a României.

Cât de surprinzătoare este această ultimă decizie a premierului Viorica Dăncilă, luată cu doar câteva ore înainte de începerea recepției, ne explică analistul Bogdan Chirieac:

”Mie mi se pare o decizie înțeleaptă. Chiar dacă realitatea nu este de unire, nici măcar la 100 de ani, măcar dai un semnal - în România degeaba îl mai dai -  străinătății, de aparentă normalitate. Fiindcă, până la urmă, președintele și prim ministrul sunt părți ale aceluiași executiv. Faptul că doamna Dăncilă își calcă pe inimă și merge la Palatul Cotroceni zic eu că este un lucru bun”, a apreciat Chirieac, într-o intervenție telefonică pentru România Tv, vineri după amiaza.

Așa mi-aș dori să avem o sărbătoare de 1 Decembrie în care toată lumea să se comporte normal, să participe la această recepție - care până la urmă nu este recepția dânșilor, este recepția României - fără ură, fără răzbunare, fără demența care ne înconjoară tot mai mult și riscă să ștranguleze România”, a concluzionat analistul Bogdan Chirieac.

Recepție la Palatul Cotroceni

După ce inițial a anunțat că nu va merge la recepția organizată de președintele României la Palatul Cotroceni cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a hotărât să accepte invitația lui Klaus Iohannis.

Recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a României va avea loc vineri seara, pe 30 noiembrie, începând cu orele 18.00. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, președinții Camerei Deputaților, respectiv Senatului, au informat că nu vor merge la recepția de la Cotroceni. În schimpb, foarte mulți parlamentari din Opoziție au anunțat că vor fi prezenți la recepția de la Palatul Cotroceni.

Vezi și: Dăncilă s-a răzgândit vizavi de participarea la recepția de la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel